ANA SAYFA
Osmanlı Mutfağı Hakkında Detaylı Bilgi

ISPANAKLI YUMURTA (5 kişilik)

Malzemeler:
-500 gr. ıspanak (ayıklanıp, yıkanmış)
-200 gr. soğan (ince kıyılmış), (2 orta boy)
-200gr. Tereyağı (13 çorba kş.)
-100gr. Kavrulmuş kıyma
-5 adet yumurta
-taze çekilmiş karabiber, tuz.

Yapılışı:
1.Ispanak yapraklarını ince ince doğrayın. Tencerede su kaynatıp ıspanakları içine atın. 3 dakika haşlayıp, süzdürerek sudan çıkarın.
2.Ispanakları tavaya koyup, soğanları ekleyin. Kalan suyu atmaları için orta ateşte soğanlarla birlikte 5 dakika pişirin.
3.Tavadaki malzeme suyunu tümüyle çekince tereyağının yarısını ve tuzu katıp, ıspanakları birkaç dakika kavurun. Ispanakları 5 porsiyon olarak kümelendirin. Üzerlerine birer kaşık kavrulmuş kıyma koyun. Kıymaların kenarlarına kalan tereyağını fındık büyüklüğünde parçalar halinde bölüştürün. Tereyağları eriyince üzerlerine yumurtaları kırın. Biberini serpin ve 5 dakika pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Elinizdeki Malzemeye Göre Tarif Bulun